23 Kasım 2009 Pazartesi

Nükleer İhale iptal edildi

Blogların gazeteciliğin yerini alması kaçınılmaz bence çünkü bugün medya insanlara haberleri değil, ürün ve yaşam tarzı satıyor. Ana akım medya için haber bir ürün, okuyucular da tüketiciler. Araştırmacı gazetecilik denen olgu ise Uğur Mumcu ile tarihe karıştı. Varsa yoksa hızlı tüketim haberler. Derinlikten yoksun, üstünkörü yazılmış, imla kurallarına ve hatta anlam bütünlüğüne itibar edilmeden yazılan haberler. Bu haberleri hazırlayanların savunmaları da " Ne yapalım okuyucu bunu istiyor, light haber istiyor" oluyor.
Tabii araştırma yaparak güzel haberler hazırlayanlar da var. Yine de suya sabuna dokunmamak en önemli hedefimiz. Güzel haberlerden bahsetmişken nükleer santral ihalesinin iptal edildiği akla geliyor.
http://www.tetas.gov.tr/dynamic_large.aspx?valueproductid=77&values=nukleer_snt_ihale_iptal.htm
Yine de Greenpeace'e göre hükümet 2010'da yeni ihale açılacağını müjdeliyor.
http://www.greenpeace.org/turkey/news/nuekleer-enerjide-bu-israr-niye

Greenpeace'in haberine şöyle bir katkı yapmak istiyorum. Google'dan kısa bir araştırmayla Dünya Bankası'nın İtalya'da yapılan bir nükleer santral dışında başka bir nükleer projeye finansman sağlamamış olduğu ve Asya Kalkınma Bankası'nın 2009 programında nükleer enerji santrallerinin kesinlikle finanse edilmeyeceği görülüyor.
Öte yandan Reuters'de pazar günü çıkan haberi de nükleer santrallerdeki olası aksiliklerin görülmesi açısından önemli
http://www.reuters.com/article/domesticNews/idUSTRE5AM05B20091123

Biraz konudan konuya atlıyomuşum gibi oldu ama o da acemiliğimdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder